معجزه اما به دست تو
شگفتىهاى روح و روان
روان شناسان معتقدند: « بیاموزید چگونه به قلمرو درونتان وارد شوید . در این صورت، به پناهگاه مخصوصى وارد شدهاید كه همیشه در دسترس تان است .»
بىتردید بسیارى از افرادى كه از بى حوصله گى و بى حالى و بى رمقى و بى هدفى و مشكل مبهم جسمى شكایت مىكنند ، در هماهنگى روحى و سرور درونى مشكل دارند و از این مساله غافلند كه در روان آدمى دروازهاى به سوى جهان معجزات واقعى موجود است .
اگر این دروازه باز شود ، نخستین چیزى كه تحت تاثیر قرار مىگیرد ، جسم و قواى بیرونى است . الفباى نخست ورود به این وادى سه كلمه است: امید ، باور و حركت .
رهاورد این كلمات برنامه است. چون انسان امیدوار برنامه دارد تا به باورهاى خود جامه عمل بپوشاند .
ارشمیدس، ریاضى دان بزرگ یونان، مىگوید: « اهرمى از امید و باور به من بدهید تا من بدون محاسبات ریاضى زمین را از جاى خود جابه جا كنم. »
این دانشمند كه از حكماى هفتگانه ی یونان است ، چنان عقیده دارد كه اهرم امید و باور، جسم را قدرتى مافوق تصور بشر مىبخشد. به گونهاى كه در یك لحظه ، بدون تامل و محاسبه ، مىتوان كارى چنین سترگ را انجام داد . بسیارى از مردم در انتظار معجزهاند در حالى كه خودشان باید خالق معجزه باشند .
در این مسیر و براى استفاده بهتر و كاملتر از قواى روانى و جسمى باید تصمیم بگیریم و براى روان و جسم خود برنامه بیولوژیك طراحى كنیم . این برنامه هفت گام دارد:
گام اول:
براى از میان برداشتن ذهنیتهایى كه به ناتوانى و فقر و كمبود گرایش دارد . نخستین گام سپاس در برابر داشتهها است و عبادت و نیایش بهترین راه آن به شمار مىآید .
گام دوم:
توانمندىها، ویژگىهاى مثبت و تجارب مؤثر خود را بشناسیم و از آنها بهره بگیریم زیرا شناخت آنها روحیه ما را شادابتر و جسم ما را براى برنامه ریزى بیولوژیك آماده مىكند .
گام سوم:
در زندگى یك فرد ، زمانى معجزه روى مىدهد كه باور كند هیچ چیز غیر ممكن نیست . پس اجازه دهیم جادوى دانستن و توانستن را تجربه كنیم .
گام چهارم:
اولویتهاى آرمانى و آرزوهاى خود را بر شماریم و خود را مقید كنیم از میان انگیزههاى متنوعى كه هر یك ما را به سمتى فرا مىخواند ، بهترین را برگزینیم .
گام پنجم:
در كنار امور جدى، علایق هنرى و استراحت و تفریح و مطالعه را در برنامهها بگنجانیم .
گام ششم:
توفیقات خود را یادداشت كرده، دلایل شكستها را بررسى كنیم و دوباره پیشقدم شویم .
نكته مهمى كه در گام ششم نهفته است، یافتن انرژى مضاعف براى برنامه ریزى مجدد است . وقتى آدمى دلیلهاى عدم موفقیقت را بررسى مىكند ، انرژى اى مضاعف جهتبرنامه ریزى مجدد كه اصطلاحا برنامه ریزى جبرانى خوانده مىشود ، مىیابد .
امروزه روان شناسان معتقدند براى تربیت روان و جسم، بهترین چیز بالابردن انگیزهها است و شناختحیات و تلاش اندیشههاى بزرگ و شخصیتهاى مهم پیشین از عوامل بالا بردن انگیزه است .
گام هفتم:
با اندیشههاى بزرگ مانوس شوید . امروزه روان شناسان معتقدند براى تربیت روان و جسم، بهترین چیز بالابردن انگیزهها است و شناختحیات و تلاش اندیشههاى بزرگ و شخصیتهاى مهم پیشین از عوامل بالا بردن انگیزه است . بزرگی مىگوید: «موفقیتخود را با موفقیت دیگران پیوند دهید تا (اندیشهها و تلاشهاى آنان) شما را به پیش برند و موجب حداكثر ترقى شما شوند .»
بدن و روان تابع اندیشههاى مایند . « روح و روان انسان نه دیدنى است نه لمس كردنى ولى در صورت صیقل خوردن خواهد درخشید .»